KULTURNATT-KØ I KIRKEN

Over 200 (!) interesserte og engasjerte personer var innom kirken vår i løpet av de tre timene vi holdt åpent under «Kulturnatt Trondheim» fredag 17. september. I tillegg til informasjon om sentrale hendelser i menighetens liv, var det stor interesse for å få vite mer om hva Metodistkirken er og står for.

Kulturnatt Trondheim er en årlig «helaftens-festival» hvor folk kan oppleve smakebiter fra Trondheims mangfoldige kulturliv helt gratis! En rekke aktører over hele kulturspekteret holder åpent, og folk velger selv hvor de vil gå. Noen legger opp en bevisst valgt «løype», mens andre dropper inn mer spontant. Byen myldret av liv denne fredagskvelden, godt hjulpet av deilig «indian summer»-vær, og gleden over å kunne gå ut og nyte byen sånn på tampen av pandemien.

Vi hadde registrert Metodistkirkens kulturnatt-tilbud på festivalens programsider, og som «event» på Facebook et par uker på forhånd. På selve dagen satte vi også tidlig ut oppslag på  et plakatstativ utenfor kirken. Vi holdt kirken åpen mellom 18.00 og 21.00 (som ble 21.30 før alle var ute…)

Da vi «debuterte» på Kulturnatt i fjor,  var vi godt fornøyd med at 30-40 kom innom kirken; så årets drøyt femdobling var nesten overveldende gledelig. Pågangen var så stor og jevn at en av oss måtte styre strømmen av kulturnatt-besøkende for å ivareta smittevernreglene.

Oppe på kirkeloftet ble det orientert om den jødiske menighetens «hemmelige synagoge» som holdt til der i 1941/42. Nede i Wesleysalen ble det informert om det historiske samemøtet i 1917, tvangsevakueringen i 1944/45, kirkeasylet i 1993 og om selve kirkebygget vårt og arkitekt Claus Hjelte.

De tre fra menigheten som var i sving (Anne Jorunn Midtkil, Bjørn Gunnar Andersen og Ole-Einar Andersen), forteller om stor interesse og lydhøre, spørrelystne besøkende. Kulturnatt-folket er bevisste og informasjonssøkende, og slik sett en meget takknemlig og engasjert målgruppe.

Overraskende mange ville også gjerne vite mer om hva Metodistkirken er og står for, og vi fikk dermed anledning til å formidle mye aktuell informasjon om kirken vår.

Og vær trygg; vi har allerede planer om en enda bedre planlagt og utvidet deltakelse på Kulturnatt 2022!