FOTOSHOOT MED GUD

Gudsperlen i Kristuskransen var sentral, og å ta bilde av Gud var en av aktivitetene som bidro til at menighetsturen til Søvassli Ungdomssenter sist helg leverte både sosialt og åndelig!

Selv om kvaliteten var meget god på deltakerne, skal vi ikke legge skjul på at det hadde vært hyggelig med noe høyere kvantitet også. Men, vi 20 (+ tre hunder) som deltok på menighetsturen 26.-28. august fikk i alle fall oppleve en flott helg med godt fellesskap. Neste år bør vi bli flere!

Dette bildet av fellesskapet rundt bålpanna inngikk også i presentasjonen av «fotoglimt av Gud» på søndagens gudstjeneste. Se flere bilder under!

Været viste seg også fra en av sine beste og tørreste sider i vår Søvassli-historie, og vi slapp assosiasjoner til tidligere Noas Ark-opplevelser… et hallelujaemne i seg selv.

Store og små var ute hele lørdag, samlet om ulike aktiviteter rundt den store gapahuken, bålpanna, hinderløypa og ikke minst zipline!  Dessuten fotograferte vi glimt av Gud, på «ordre» fra Christina prest! Det lille regnet som kom, var akkurat nok til å pryde lørdagens solnedgang med en nydelig regnbue.

Her er noen av våre foto av Gud: (klikk på hvert enkelt bilde for å se det større)

Kveldsmat var første punkt på fredagens program, fulgt av sosial samling med prat, brettspill og kaffe/te/saft og kake.

Prest Christina Thaarup knyttet sine «ord for natten» på fredag kveld til Kristuskransen og ulike bruksmåter av den i vårt bønneliv. Kristuskransen vil stå sentralt i våre gudstjenester gjennom høsten, og under lørdagens gudstjenesteverksted benyttet mange anledningen til å «perle» sitt eget Kristuskrans-armbånd.

Kristuskrans-armbånd-verksted

I sine «ord for natten» lørdag kveld, lanserte Ole-Einar Andersen den danske poeten Benny Andersens vise «Go’ nu nat og gå nu lige hjem, mens du stadig er ved dine fulde fem…» som oppbyggelig kveldssalme, særlig knyttet til vers 3 som i Ole-Einars ganske ordrette oversettelse lyder:

«Ha god natt, gå strake veien hjem!

Noen holder bare døren litt på klem.

Jeg tar hele døren av

venter på deg natt og dag

Ha god natt, gå strake veien hjem.»

Ifølge Ole-Einar kunne dette være et direkte sitat fra Gud, og en poetisk tolkning av kjernen i en av Jesu lignelser. ( hvilken?  se svar under)

På søndagens generasjonsgudstjeneste preket Christina over tema «Gud – overalt og alltid nær» med utgangspunkt i Gudsperlen i Kristuskransen.  Gudstjenesten inkluderte framvisning av en rekke foto som deltakerne på Christinas oppfordring hadde tatt på lørdag – foto som skulle vise glimt av Gud. Det var også bønnevandring med flere stasjoner.

Menighetshelga ble avsluttet med en lasagnelunsj som bare understreket Søvassli også nok en gang gledet oss med. We’ll be back!

—–

( vers 3 i «Go’ nu nat» kan meget godt leses som en versjon av lignelsen om sønnen som kom hjem, og hele visen er som en fin kveldssalme…)