Misjonsløp – jogg, gå eller spankulér!

Søndag arrangerer vi misjonsløp etter gudstjenesten til inntekt for misjonsprosjektet vårt, rehabiliteringen av J.S. Pratt United Methodist High School i Harper City, Liberia. Takket være rehabiliteringen har skolen gjenvunnet sin posisjon som en av regionens aller beste skoler. Rektor Markenzine P. Blackmon uttrykker stor takknemlighet.

Rehabiliteringen av skolen er altså allerede gjort, med midler forskuttert av vårt Misjonskontor. Den andelen vi i Trondheim har forpliktet oss til, er 50.000 kroner, og før søndagens løp har vi kommet omtrent halvveis ( 24.440 kroner).

Misjonsløpet foregår i kvartalet rundt kirka vår. «Løp» er i denne forbindelse samlebetegnelse for å springe, jogge, gå, spasere, slentre, spankulere og skride. Poenget er å komme seg rundt valgt løype flest mulig ganger i løpet av 20 minutter! Hvordan, velger du selv.
Du kan velge mellom to løyper, den korteste grønne rundt kirkekvartalet, og den dobbelt så lange røde. (se kart) Start og mål er utenfor kirka.
Du bør skaffe deg en «sponsor» (famile / venner) som forplikter seg til å betale et selvvalgt beløp for hver runde du klarer. (mest for den lengste løypa) Du kan selvfølgelig sponse deg selv også! Det serveres kaffe/te/saft og kjeks ved mål!

VELLYKKET PROSJEKT!

Før rehabiliteringen, var J.S Pratt United Methodist High School  i forfall. Dårlig bygningsmasse var medvirkende til at både skolens prestisje og antall elever sank. Men rehabiliteringen av tre klasserom og et nytt auditorium med 200 sitteplasser, «har brakt nytt lys» til skolen, sier rektor Markenzine P. Blackmon som er svært takknemlig til den «norske metodistfamilien» som har finansiert arbeidet.

Antall elever som ønsker å gå på skolen har økt, og J.S. Pratt High School har idag over 600 elever, mot tidligere ca 400. Ikke minst har antallet jenter økt.

– På grunn av sterk økning i søkermassen, har skolen dyktige studenter/elever.  Vi har gjenvunnet vår prestisje, og skolen har vunnet mange trofeer og priser, forteller rektor Blackmon.

Det nye auditoret fungerer også som kapell/kirke.  Og etter gudstjenestene viser elevene sine mange og ulike talenter gjennom dramatisering, sang, quiz og debatt i auditoriet.

Her er noen ferske bilder fra J.S Pratt United Methodist High School som vise elever, skolebygg og auditorium: