GODE TEGN I ADVENT

Det er en stund siden vi var så mange som 40 til gudstjeneste, men det var vi 11. desember, der både små og store ble både aktivert, engasjert og fascinert, for det var vakkert, visuelt, verdig og oppbyggelig.

Synnøve (Sivertsen) ledet gudstjenesten som hun hadde planlagt rundt norske tegnspråk-tegn for en rekke sentrale ord knyttet til advent og jul, som blant annet glede, ankomst, Jesus, vennskap og lys.

Gjennom korte videosnutter og Synnøves egen «framføring»,  fikk både enkeltord og sammenheng en ny dimensjon. Mange av de som var i kirken fulgte også oppfordringen om selv å utføre tegnene; noe som forsterket opplevelsen av både innholdet / betydningen og et sterkt gudstjenestefellesskap. For de av oss som har privilegiet å både høre og se, ble gudstjenesten rett og slett en stor berikelse. Tegnspråkets vakre visualisering bidro til å utvide forståelsen og opplevelsen av adventstidens mening.

Mellom sekvensene med tegnspråk, ble det sunget salmer/sanger, flott akkompagnert av Sven Egil Nørsett.  Et stemningsfullt luciatog innledet gudstjenesten. ( se video under!) Og nyinstallerte varmepumper ga en varm kirke, selv om det var veldig friske kuldegrader ute!

Trykk på «playknappen» for å se video av Luciatoget! (video: Ingerid Marie Hoggen)

Etter gudstjenesten ble juletreet pyntet, mens kirkesalen summet av prat og latter over kaffe, te saft og det som av flere ble kåret til «verdens beste lussekatter».