GRATULERER, QUEEN BEY!

Vi gratulerer metodisten og superartisten Beyoncé med nattens fire nye Grammy-priser. Dermed er «Queen Bey» den artisten som har vunnet flest priser i Grammy-showets historie.  Beyoncé er medlem av St. John’s Dowtown United Methodist Church i Houston, Texas. Der hadde hun også sin første solopptreden som sanger.

Beyoncé har nå vunnet 32 Grammy-priser etter at hun søndag vant prisen for beste R amp; B-låt med «Cuff It», beste dance/electronic-låten «Break My Soul», beste tradisjonelle R amp; B-oppføring med «Plastic Off the Sofa» og for albumet «Renaissance».

I takketalen sin takket Beyoncé både Gud, familien og sin onkel Johnny som døde av AIDS. Og ikke minst takket og hyllet hun det «skeive samfunnet» som har vært en sterk inspirasjon til albumet «Renaissance». Her drar Beyoncé veksler på flere musikalske stilarter innen afroamerikansk og «skeiv» musikk, som hous, techno, disco og drag-ballroom-musikk. Hele albumet «Renaissance» er beskrevet som «et kjærlighetsbrev til homofile», og sporet «Break My Soul» er i ferd med å få status som en hymne for homofile.

METODISTEN

Sangeren, skuespilleren, danseren, plateprodusenten og forretningskvinnen Beyoncé, eller Beyoncé Giselle Knowles-Carter som hennes fulle navn er, er altså medlem av St. John’s Downtown (United) Methodist Church i Houston, Texas.

Det var i denne kirken hun som jentunge hadde sin første solopptreden som sanger, og i miljøet rundt kirken oppsto også Rythm & Blues-gruppa «Destinys Child»  hvor Beyoncé var frontfigur. Denne gruppa ble hennes springbrett mot solokarriere og supermegastjernestatus.

Beyoncé holder kontakten med sin barndoms/ungdoms kirke i Houston. Den profilerte hovedpresten i kirken, Rudy Rasmus, er venn av familien, og har kjent Beyoncé siden hun var baby. Det var også han som viet Beyoncé og rapperen Jay-Z i New York i 2008. (Paret holder fortsatt sammen, og har tre barn.)

St. John’s Downtown (United) Methodist Church er en av de største metodistkirkene i Texas, med en meget mangfoldig og sammensatt medlemsmasse; det gjelder både rase, klasse, kjønn og seksuell legning.

Beyoncé sammen med pastor Rudy Rasmus under utdeling av mat til orkanofre i Houston i 2017.

Beyoncé og hennes veldedige stiftelse(r) støtter flere sosiale prosjekter hvor også St. John’s Downtown Methodist Church er involvert. Etter orkanen Harveys herjinger i Texas i 2017, besøkte Beyoncé St. John’s og snakket med ofre for uværet og deltok i utdeling av mat og klær. Da sa hun blant annet et «nå er jeg hjemme. Denne kirken er mitt hjem».

Beyoncé er kort og godt megastor. Hun har tallrike listetopper og har solgt over 200 millioner plater. Hun sang ved innsettelsen av president Obama i 2008, og har opptrådt i pauseshowet under Super Bowl tre ganger. Beyoncé har millioner av følgere på ulike sosiale medieplattformer, og et enkelt googlesøk på hennes navn gir over 356.000.000 treff. Vil du vite mer om henne er det derfor ikke vanskelig….